POZINKOVANÁ '100' prenosná udiareň na drevo
Kategória: | Kaiserove prenosné a rybárske udiarne |
---|
POZINKOVANÁ „STOVKA” je teraz tiež vynovená! Vychádza z menšej „PÄŤDESIATKY” a ponúka takmer dvojnásobný priestor na údenie. Zmestí sa do nej približne 25 stredných rýb na dvoch poschodiach alebo cca 50 klobás a až 15 kg mäsa. Mäso a ryby sa vešajú na háčiky alebo sa môžu položiť na rošty na päť poschodí. Udiareň je vhodná na údenie dlhších rýb, napr. úhorov, šťúk atď.
Udiareň má najlepší pomer medzi cenou a objemom a údiť sa v nej dá od jari do jesene (alebo kým teploty neklesnú pod 5 ºC).
Udiareň funguje veľmi jednoducho – v ohnisku založíte pomocou drobného tvrdého dreva oheň a vytvoríte žhavý základ. Použiť môžete aj drevené uhlie. Tento základ sa potom posypáva vlhčenými pilinami alebo štiepkou na vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi klapkou v ohnisku a dym sa reguluje hornou klapkou na strope udiarne.
VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:
univerzálna zásuvka na vyhriatie
(variant „ohnisko na drevo” neobsahuje elektrickú špirálu)
set háčikov v tvare S (celkom 5 kusov)
set háčikov v tvare U (celkom 5 kusov)
odkvapová miska (na zachytenie tuku z mäsa)
500 g buková štiepka (podľa ohniska)
VOLITEĽNÉ PRÍSLUŠENSTVO:
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
(už súčasťou elektrického variantu)
generátor studeného dymu (dĺžka údenia 8 – 10 hodín)
Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: pozinkovaná
príkon vykurovacej špirály: 2 000 W (iba elektro)
kapacita potravín: až 15 kg
vonkajšie rozmery: 395 x 1 100 x 275 mm
rozmery komory na údenie: 395 x 950 x 270 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky (iba elektro)
maximálna odporúčaná teplota: 110 °C
váha udiarne: 18 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná výhradne do vonkajšieho prostredia a nie je možné pripojiť ju na externý dymovod.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.