Akcia Doprava zadarmo

POZINKOVANÁ '100' prenosna udiareň

Vynikajúci pomer ceny a objemu udiarne na drevo a aj v elektrickej variante

Zvoľte variant

Ohnisko na drevo
Odosielame do 24 hod.
€157
€130
S výhrevnou špirálou
Odosielame do 24 hod.
€180
€149

"POZINKOVANÁ STOVKA" vychádza z menšej "PÄŤDESIATKY" a poskytuje dvojnásobný priestor na údenie. Do dvoch poschodí sa zmestí približne 25 stredných pstruhov, 50 klobás alebo až takmer 20kg mäsa. Mäso a ryby sa vešajú na háčiky alebo sa môžu naukladať na rošty do piatich poschodí. Táto udiareň je veľmi vhodná na údenie dlhších rýb, ako sú úhory, šťuky atď. Aj v tomto prípade je možné údiť drevom alebo po dokúpení pomocou výhrevnej špirály s termostatom. Stačí si vybrať variantu.

 

Udiareň má najlepší pomer medzi cenou a objemom v mojej ponuke a údiť v nej dá od jari do jesene (keď teploty neklesnú pod 5ºC)

 

Udiareň funguje veľmi jednoducho - v ohnisku založíte pomocou drobného tvrdého dreva malý oheň a vytvoríte žhavý základ. Použiť môžete aj drevené uhlie. Tento základ sa potom posypávať vlhčenými pilinami alebo štiepkou pre vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi klapkou v ohnisku a dym sa reguluje hornej klapkou na strope udiarne.

 

S vykurovacou špirálou je to ešte jednoduchšie - stačí ju uložiť do ohniska, do misky nasypať údenie piliny, ktoré navlhčíte a položíte priamo na spirálu. Topná špirála piliny sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále sa postará o správnu teplotu v udiarni. Vy iba občas kropíte piliny pre riadenie množstva dymu a správnu vlhkosť v udiarni. Jedna miska (cca 150g pilín) vydrží zhruba na 2-3hod. údenie. Pracovná teplota je 60-110ºC. Pre údenie studeným dymom (do 30 °C) odporúčame dokúpiť generátor studeného dymu.

 

 

 

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_pozink_el_ohniste (1)

univerzálna zásuvka na vyhriatie

(Variant "ohnisko na drevo" neobsahuje elektrickú špirálu)

 

rovny_rost_do_udiaren

1x rovný rošt

 

vlnka

2x vlnkový rošt (na ryby)

 

haciky_s

1x set háčikov v tvare S (celkom 5 kusov)

 

haciky_u

1x set háčikov v tvare U (celkom 5 kusov)

 

1x teplomer

 

odkvapova_miska

1x odkvapová miska (na zachytenie tuku z mäsa)

 

mini_buk_drt_jemna

500 g bukové štiepky (dle varianty ohniska)

 

 

VOLITEĽNÉ PŘÍSLUŠENSTVO:

 

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať

 

spirala

elektrická výhrevná špirála

(už súčasťou elektrické varianty)

 

KAISER_generator_studeneho_koure_do_udirny

generátor studeného dymu XL (dĺžka údenia 8-12h)

 

sietovany_rost

sieťovaný rošt

 

 

Ak ste lenivá vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí.

 

Korenie na poriadny údenie. Základ sú bylinkový nálevy, korenené zmesi bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo epesní zmesi na klobásky.

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: pozink

príkon vykurovacej špirály: 2000W (iba elektro)

kapacita potravín: 10 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 1100 x 275 mm

rozmery údenie komory: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údenia): 100g drviny/štiepky (iba elektro)

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 18 kg


Pozn.:
Udiareň je vhodná výhradne do vonkajšieho prostredia a nie je možné pripojiť ju na externý dymovod

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ UDIARNE:

- elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút

- údenie piliny alebo jemná štiepka plne nahradzuje klasické drevo, údenie je s nimi čistejší a bez sadzí

- integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu - žiadny prikladanie

- špirála údenie štiepku zároveň podpáli a stará sa tak o vývin dymu

- na vás je len kropenia vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenia horenia

- pozinková konštrukcia udiarne bude slúžiť po dlhú dobu

- ekonomická prevádzka - spotreba el. približne 11-19 centov a 100g štiepky za 1 hodinu údenie