POZINKOVANÁ '50' prenosná elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
€189,80
50 PZNK EL
Doprava zadarmo

POZINKOVÁ PÄŤDESIATKA sa výborne hodí na domáce údenie od jari do jesene. Zmestí sa do nej napríklad 12 stredných pstruhov, cca 25 klobás alebo napríklad 10 kg krkovičky rozloženej na roštoch.

 

Päťdesiatka zvládne údenie tradične drevom, alebo modernejšie pomocou elektrickej vykurovacej špirály s termostatom (v kombinácii s pilinami), ktorá je už súčasťou balenia. Údiť môžete zavesením na háčiky alebo môžete využiť 3 poschodia roštov. Na údenie studeným dymom (do 30 °C) odporúčam dokúpiť generátor studeného dymu.

 

Udiareň funguje veľmi jednoducho – v ohnisku založíte pomocou drobného tvrdého dreva oheň a vytvoríte žhavý základ. Použiť môžete aj drevené uhlie. Tento základ sa potom posypáva vlhčenými pilinami alebo štiepkou na vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi klapkou v ohnisku a dym sa reguluje hornou klapkou na strope udiarne.

 

S vykurovacou špirálou je to ešte jednoduchšie – stačí ju uložiť do ohniska, do misky nasypať piliny, ktoré navlhčíte a položíte priamo na špirálu. Vykurovacia špirála piliny sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále, sa postará o správnu teplotu v udiarni. Na vás je len kropenie pilín, aby ste riadili množstvo dymu a správnu vlhkosť v udiarni. Miska vydrží horieť 2 – 3 hodinky.

 

 

VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:

 

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny

(Po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

rovný rošt

 

vlnkový rošt (na ryby)

 

set háčikov v tvare S (5 kusov)

set háčikov v tvare U (5 kusov)

Kaiserov teplomer do udiarne

odkvapkávacia miska (na zachytenie tuku z mäsa)

500 g jemná buková štiepka

 

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

 

sieťovaný rošt (napr. na údenie syrov alebo krehkých rybích filetov)

 

Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

 

Bylinkové zmesi a nálevy na údenie

Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia.

 

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE: 

  

materiál: nerez

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: až 15 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 1 100 x 275 mm

rozmery komory na údenie: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 17 kg


 Pozn.: Udiareň je vhodná výhradne do vonkajšieho prostredia a nie je možné pripojiť ju na externý dymovod.

 

 

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ UDIARNE:

– Elektrická špirála vyhreje udiareň za pár minút.

– Údenárske piliny úplne nahradzujú klasické drevo, údenie s pilinami je tak čistejšie a bez sadzí.

– Integrovaný termostat udržuje nastavenú teplotu.

– Špirála zároveň podpáli údenárske piliny a stará sa tak o vývin dymu.

– Vašou úlohou je iba pokropiť piliny, čím sa reguluje vlhkosť v udiarni a horenie pilín.

– Celonerezová konštrukcia udiarne má dlhú životnosť.

– Ekonomickosť: spotreba elektriny na jedno údenie je rádovo iba niekoľko eur, spotreba pilín pri kropení je približne 150 g / 2 – 3 hod. údenia.