GERHARDOV ÚDENÝ PSTRUH



Sused, vďaka údeným pstruhom
vraj náš pradeda postavil prvú udiareň.

Je to ťažko uveriteľná maškrta a pritom nie je potrebné mať práve fištróna. Vyúdiť pstruha zvládnete ein zwei, len panstvo kúpte u správneho rybára!


Doba pRípravy
DOBA NALOŽENIA
Doba ÚDENIA
NáročnosŤ
 
30 minÚt
14 dní
3 hodiny
★ ☆ ☆ ☆ ☆
FB IG YT
Suroviny
Gerhardov lák 1 ks
Pstruh 4 stredně dlhé
STUDENÁ VODA 5l
jelšová štiepka
PRÍPRAVA PSTRUHOV

Pripravené (vypitvané) pstruhy naložte panstvo do pripraveného Gerhardovho láku. Jedno vrecko je tak akurát na 5 litrov láku. Ten odporúčam najprv prevariť a nechať vychladnúť.
Vychladnutým lákom zalejte pstruhy tak, aby boli celý ponorený. Misu potom obaľte potravinárskou fóliou a dajte ju na chladné miesto. Môžete do pivnice, ale ideálny fľak bude panstvo v chladničke.

Příprava marinády Koleno v marinádě
DOBA NALOŽENIA

Takto pripravený pstruhy nechajte 24 hodín langsam sa povaľovať. Dajte majzlá, nech sa k nim nedostane zbytočne príliš vzduchu, tak ich veľmi nedráždite, verstehen sie?

Příprava dřeva Rozžhavené uhlíky

Teplota údenia

Druhý deň vyhrejte udiareň medzi 70 až 80 ° C, pstruhy osušte a zaveste ich na háčiky alebo rozložte na rošty, to nechám na vás.


Příprava dřeva Rozžhavené uhlíky



Dĺžka údenia

Pstruhy uďte približne 3 hodiny. mali by chytiť krásne zlatistú farbu ako tu na inčpiración obrázku z mojej kuchyne.

Na údenie pstruhov vám môžem odporučiť jelšovú štiepku, ktorá zvýrazní arómu Gerhardovej receptúry.

Servírování uzeného kolena

INŠPIROVALI STE SA? TAK RAUŠOVNÉ ÚDENIE!

Nech vám šmakuje.


Späť do obchodu