Sused, vďaka údeným pstruhom
vraj náš pradeda postavil prvú udiareň.
Je to ťažko uveriteľná maškrta a pritom nie je potrebné mať práve fištróna. Vyúdiť pstruha zvládnete ein zwei, len panstvo kúpte u správneho rybára!
Suroviny
Gerhardov lák | 1 ks |
Pstruh | 4 stredně dlhé |
STUDENÁ VODA | 5l |
jelšová štiepka |
PRÍPRAVA PSTRUHOV
Pripravené (vypitvané) pstruhy naložte panstvo do pripraveného Gerhardovho láku. Jedno vrecko je tak akurát na 5 litrov láku. Ten odporúčam najprv prevariť a nechať vychladnúť.
Vychladnutým lákom zalejte pstruhy tak, aby boli celý ponorený. Misu potom obaľte potravinárskou fóliou a dajte ju na chladné miesto. Môžete do pivnice, ale ideálny fľak bude panstvo v chladničke.
DOBA NALOŽENIA
Takto pripravený pstruhy nechajte 24 hodín langsam sa povaľovať. Dajte majzlá, nech sa k nim nedostane zbytočne príliš vzduchu, tak ich veľmi nedráždite, verstehen sie?
Teplota údenia
Druhý deň vyhrejte udiareň medzi 70 až 80 ° C, pstruhy osušte a zaveste ich na háčiky alebo rozložte na rošty, to nechám na vás.
Dĺžka údenia
Pstruhy uďte približne 3 hodiny. mali by chytiť krásne zlatistú farbu ako tu na inčpiración obrázku z mojej kuchyne.
Na údenie pstruhov vám môžem odporučiť jelšovú štiepku, ktorá zvýrazní arómu Gerhardovej receptúry.
INŠPIROVALI STE SA? TAK RAUŠOVNÉ ÚDENIE!