Chutney - cibuľové s klinčekmi
Kategória: | Omáčky a chutney k mäsu a syrom |
---|
CHUTNEY
Chutney slúži ako príloha k mäsu a tiež k syrom. Je skvelou alternatívou tradičných korenených omáčok k mäsu a má veľa podôb. Príprava nie je úplne jednoduchá, chutney sa dlho varí do správnej konzistencie.
RECEPTÚRA
Toto beriem ako povinnú klasiku. Je pikantná cibuľová marmeláda. V základe nájdete cibuľu, ktorá sa pomaly karamelizuje a varením získa skvelú štruktúru. Základ dopĺňajú hrušky a klinčeky.
NA ČO SA HODÍ?
Hodí sa skvele ku všetkým druhom červeného mäsa a syra. Z údeného najviac pasuje k poriadnemu bôčiku a zo syrov k hermelínu. Parádny je tiež k hovädziemu steaku.
ODPORÚČANÉ: ČERVENÉ MÄSO, SYRY
ZLOŽENIE: CIBUĽA, KLINČEK
HMOTNOSŤ: 260 G
PÁLIVOSŤ: 1/5 (ĽAHKO PIKANTNÝ)
ZLOŽENIE
cibuľa (42%), cukor, hrušky, ocot, hrozienka, soľ, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, zahusťovadlo: Xanthan, klinčeky (0,05%), nové korenie, chilli sušené (Carolina Reaper).
SKLADOVANIE
Pri teplote do 25 ºC mimo priameho slnka, po otvorení skladujte pri teplote do 10 ºC a spotrebujte do štyroch týždňov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.