Chutney - hruškové s proseccem
Kategória: | Omáčky a chutney k mäsu a syrom |
---|
CHUTNEY
Chutney slúži ako príloha k mäsu a tiež k syrom. Je skvelou alternatívou tradičných korenených omáčok k mäsu a má veľa podôb. Príprava nie je úplne jednoduchá, chutney sa dlho varí do správnej konzistencie.
RECEPTÚRA
Hruškové chutney sme okrem hrušiek, ktorých je tam naozaj veľa, podkreslili proseccom a zmesou korenia. Vznikla tak naozaj luxusná kombinácia, ktorá sa hodí k slávnostnejším druhom mäsa.
NA ČO SA HODÍ?
Vyskúšajte chutney k údeným husím prsiam alebo bravčovej sviečkovici. Zo syrov odporúčam vyskúšať Roquefort, Gorgonzolu alebo údenú nivu podľa nášho postupu.
ODPORÚČANÉ: ČERVENÉ MÄSO, SYRY
ZLOŽENIE: HRUŠKY, PROSECCO
HMOTNOSŤ: 225 G
PÁLIVOSŤ: NEPÁLIVÁ
ZLOŽENIE
hruška (64%), ocot, cukor, Prosecco (2%) (obsahuje siričitany), horčičné semienko, soľ, zmes korenia, zahusťovadlo: xantán.
SKLADOVANIE
Pri teplote do 25 ºC mimo priameho slnka, po otvorení skladujte pri teplote do 10 ºC a spotrebujte do štyroch týždňov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.