Chutney - slivkové s portským vínom
Kategória: | Omáčky a chutney k mäsu a syrom |
---|
CHUTNEY
Chutney slúži ako príloha k mäsu a tiež k syrom. Je skvelou alternatívou tradičných korenených omáčok k mäsu a má veľa podôb. Príprava nie je úplne jednoduchá, chutney sa dlho varí do správnej konzistencie.
RECEPTÚRA
Slivkové chutney som podkreslil portským vínom. Na konci sa chuť tvaruje do tých najkvalitnejších lekvárov a tmavej čokolády. Nie je prehnane sladké a tak sa hodí k tmavému mäsu a syrom.
NA ČO SA HODÍ?
Či už hovädzie, zverina, bravčová sviečkovica alebo údené kačacie prsia. To je za mňa naozaj luxusná záležitosť. Zo syra môžem odporučiť camembert, brie a variácie kozích syrov.
ODPORÚČANÉ: ČERVENÉ MÄSO, SYRY
ZLOŽENIE: ŠVESTKA, PORTSKÉ VÍNO
HMOTNOSŤ: 330 G
PÁLIVOSŤ: NEPÁLIVÁ
ZLOŽENIE
Slivky (35%), voda, cukor, ocot, Portské víno (2,3%) (obsahuje oxid siričitý), citrónová šťava, soľ, zmes korenia.
SKLADOVANIE
Pri teplote do 25 ºC mimo priameho slnka, po otvorení skladujte pri teplote do 10 ºC a spotrebujte do štyroch týždňov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.