Chutney - tekvicové so zázvorom
Kategória: | Omáčky a chutney k mäsu a syrom |
---|
CHUTNEY
Chutney slúži ako príloha k mäsu a tiež k syrom. Je skvelou alternatívou tradičných korenených omáčok k mäsu a má veľa podôb. Príprava nie je úplne jednoduchá, chutney sa dlho varí do správnej konzistencie.
RECEPTÚRA
Tekvicové chutney varíme z odrody hokkaido a chuť je doplnená o zázvor a medvedí cesnak. Troška pikantného chilli "Jolokia" potom všetko krásne zvýrazní a dokreslí chuť údeného proviantu. Na sichr!
NA ČO SA HODÍ?
Tekvicové chutney dobre pasuje k hydine, za nás odporúčame k údenému echtovému kurčaťu a zo syrov k ementálu, goude, hermelínu alebo bestselleru eidamu.
ODPORÚČANÉ: ČERVENÉ MÄSO, SYRY
ZLOŽENIE: TEKVICA, MEDVEĎÍ CESNAK
HMOTNOSŤ: 230 G
PÁLIVOSŤ: 1/5 (ĽAHKO PIKANTNÝ)
ZLOŽENIE
Tekvica Hokkaido (37%), ocot, jablká, cukor, zázvor, horčičné semienko, medvedí cesnak (0,25%), cesnak mletý, soľ, chilli Jolokia
SKLADOVANIE
Pri teplote do 25 ºC mimo priameho slnka, po otvorení skladujte pri teplote do 10 ºC a spotrebujte do štyroch týždňov.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.