FAJNOVÝ MODRÝ SYR vyúdený studeným dymom

Milé dámy, milí páni, plesňový syr, to je dobrota!

A keďže viem, aké máte mlsné jazýčky, ešte som vyšpekuloval, ako to celé chuťovo

posichrovať... a čo myslíte?

Čo dodá plesňovému syru ten správny riadny odér a chuť? No predsa údenie!

Takže: Plátky syra, cenťák alebo dva hrubé, šupneme na sieťovaný rošt.

V udiarni si pripravíme generátor studeného dymu, syr vložíme a údime také tri, štyri hodinky.

 Syr chytí pôvabne zlatistú patinu. A tá vôňa?

Aby sme arómu ešte zvýraznili, zabalíme syry do fólie a strčíme na noc do chladničky.

Potom už stačí iba natrhať šalát, pridať vlašské orechy, otvoriť víno a rozpútať chuťové orgie. 

Späť do obchodu