Z dôvodu obmedzenia dopravných spoločností pri prebiehajúcej karaténě nie je dočasne možná platba na dobierku. Ďakujeme za pochopenie.

PULÍROVANÝ VIANOČNÝ KAPOR

Pochválen, panstvo! Štedrý deň sa rýchlo blíži, ale predtým, ako klepnete kapra si dobre premyslite, ako s ním tento rok naložíte. Mám pre vás totiž zaručený recept na trošku inakšie Vianoce, ako ste boli doposiaľ zvyknutí. 

Budete na to potrebovať približne 600g chladených filiet z kapra (ideálne vykostené), 150-200g morskej soli, 6 strúčikov cesnaku a čerstvý tymián.

Soľ rozpusťte v troch litroch vody. Ak máte rybu radšej slanšiu, použite 200g na rovnaké množstvo vody. Na očistenú filetu bez šupín prelisujte strúčiky cesnaku a zľahka roztrite po celej ploche. Tymián natrhajte, jemne pošúchajte medzi prstami a následne ním kapra posypte. Obe filety ponorte do vychladeného nálevu tak, aby boli celý čas ponorené. Uložte na noc do chladničky.

Na druhý deň filety opláchnite pod studenou vodou. Cesnak, ktorý na filetách zostal tak kľudne nechajte. Následne ich osušte a položte na rošty, na ktorých budete údiť.

Rozohrejte udiareň na 70-80°C a vložte do nej dobre osušené filety. Úďte približne 3 hodiny, až kým ryba získa krásnu zlatistú farbu. Servírujte priamo na tanier pekne teplé. Tak šťastné a veselé, špičkové a údené!