Homolkových pikantná zmes korenia na klobásy

od €2,96 / ks
1 kus
Odosielame do 24 hod.
€2,96 / ks
4 kusy
Odosielame do 24 hod.
€10,52 / sada

KAISER_smes_koreni_klobasy_homolkovickaiser_delitko 

Čo si budeme hovoriť, nie je nič lepšie ako domáce klobásky. Viete, čo v nich je, žiadne párminútové údenie alebo rovno tekutý dym, ako je bežné v obchodoch a najmä – tá chuť!

Aby ste nemuseli veľmi vymýšľať a podarilo sa to ideálne hneď na prvý raz, vymysleli sme to za vás. Nižšie nájdete postup a ingrediencie na poriadne domáce klobásky. Aby šmakovali ešte viac, urobili sme 4 poctivé receptúry korenia.

Tá od HOMOLKOVÝCH je vhodná pre milovníkov pálivého. Paprikou sme nešetrili, pridali trochu čili a doladili čiernym korením. Na reze je klobáska krásne červená a chuťovo je príjemne pikantná. Celý sáčok odporúčam použiť na 5 kg mäsa. Pokiaľ to chcete mať štipľavejšie, použite zmes na 4 kg mäsa a klobásky budú mať grády! 

 

Zloženie: sladká paprika, čierne korenie, rasca, dextróza, glukózový sirup, čili, rozmarín, koriander, cesnak.

Minimálna trvanlivosť: 1 rok

 

  

RECEPT NA 5 KG HOMOLKOVÝCH PAPRIKOVÝCH KLOBÁSOK

 

BUDETE POTREBOVAŤ: 

1 celý balíček zmesi korenín od HOMOLKOVÝCH

100 – 125 g soli (kto solí menej, drží sa spodnej hranice)

3 kg bravčového boku bez kože (nejaký mäsitejší, nech to nie je úplne biele)

1 kg bravčového pliecka zbaveného šliach a iných hažlí, čo v klobáse pravdepodobne mať nechcete

1 kg bravčového mäsa (predné alebo krk), opäť očistené

cca 3 deci vody

bravčové črievka (veľkosť 34/36 alebo podobné)

 

POSTUP

Mäso nakrájajte tak, aby sa zmestilo do mlynčeka. Hovädzie mäso a kúsok bôčika pomeľte na jemnej doske (ideálne sú 3 mm alebo môžete použiť aj 2x na 4,5 mm), zvyšok mäsa na hrubej doske 12 alebo ešte lepšie na 16 mm, nech má klobása peknú mäsovú štruktúru!

 

Do pomletej zmesi pridajte soľ, vodu a korenie, dobre premiešajte (to chvíľku trvá). Takto pripravenú zmes je ideálne nechať odpočinúť do druhého dňa.

 

No a môžeme sa pustiť do narážania do črievok, ja používam veľkosť 34/36. Zoženiete ju u dobrého mäsiara. Tie namočíte podľa návodu a môžete plniť pomocou nabíjacej súpravy k mlynčeku. Je to jednoduché, len sa zídu 4 ruky. Klobásy osušte, potom ich môžete vložiť do vopred vyhriatej udiarne na cca 70 °C. Údime približne 7 hodín, kým sú pekne zlatisté.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie