Kaiserov bylinkový nálev – Gerhardova receptúra
Kategória: | Bylinkové nálevy na ryby a mäso |
---|
Gerhardova receptúra vychádza z tradičného korenia na údenie, ako je bobkový list, borievka a čierne korenie. Zmes sme doplnili ešte citrusovou kôrou a muškátovým kvetom, ktoré spoločne uvoľňujú nádhernú arómu.
Zmes sa výborne hodí na sladkovodné a morské ryby a takisto na hydinu. Vyskúšajte do nálevu naložiť napríklad pstruhy a sledujte, čo sa stane!
Ako na to? Celý sáčok rozpustíme v 5 – 6 litroch vody, fajnšmekri zmes ešte krátko povaria pre maximálne uvoľnenie znamenitej arómy a do vychladnutého nálevu (4 stupne sú tak akurát) uložíme ryby na približne 8 – 12 hodín. Napríklad cez noc. S mäsom sa toľko náhliť nemusíte, celé kura tam pokojne nechajte 24 – 48 hodín. Pred údením ryby aj mäso ešte dobre opláchnite a tiež dobre osušte.
Balenie: 350 g (na 6 l nálevu a cca 5 kg rýb alebo hydiny)
Žiadny z našich nálevov neobsahuje rýchlosoľ ani „éčka“.
Dátum spotreby minimálne 1 rok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.