5ks a viac zľava
Značka: KAISER

Skořepkových cesnaková zmes korenia na klobásy

€2,36
Odosielame do 24 hod.

KAISER_skorepovic_domaci_klobaskykaiser_delitko 

Čo si budeme, nie je nič lepšie ako domáce klobásky. Viete, čo v nich je, žiadne pár minútové údenie alebo rovno tekutý dym, ako je bežné v obchodoch a hlavne – tá chuť!

Aby ste nemuseli veľmi vymýšľať a podarilo sa to ideálne hneď na prvý raz, vymysleli sme to za vás. Nižšie nájdete postup a ingrediencie na poriadne domáce klobásky. Aby šmakovali ešte viac, urobili sme 4 poctivé receptúry korenia. Tá od Skořepkových je veľmi tradičná. Papriky je tak akurát, aby o sebe dala vedieť. Ako na oku, tak na chuti. Korenie s kmínom... klasika a k tomu plátky cesnaku, ktoré v klobáskach príjemné chrumkajú, ale nesnažia sa prebiť chuť mäsa.

Zloženie: sladká paprika, čierne korenie, rasca a plátky sušeného cesnaku

Trvanlivosť: min. 11/2021

 

  RECEPT NA SKOŘEPKOVÝCH KLOBÁSKY

 

BUDETE POTREBOVAŤ: 

1 celý balíček Skořepkových zmesi korenia

100-125 g soli (kto solí menej, držte sa spodnej hranice)

3 kg bravčového boku bez kože (nejaký mäsitejší, nech to nie je úplne biele)

1 kg bravčové pliecko zbavené šliach a iných hažlí, čo v klobáse mať nechcete

1kg hovädzie mäso predné alebo krk (opäť očistené)

cca 3 deci vody

bravčové črievka (veľkosť 34/36 alebo podobné)

 

POSTUP:

Mäso nakrájajte tak, aby sa zmestilo do mlynčeka. Hovädzie mäso a kúsok bôčika pomeľte na jemnej doske (ideálne sú 3 mm alebo môžete použiť aj 2x na 4,5 mm), zvyšok mäsa na hrubej doske 12 alebo ešte lepšie na 16 mm, nech má klobása peknú mäsovú štruktúru! Do pomletej zmesi pridajte soľ, vodu a korenie, dobre premiešajte (to chvíľku trvá). Takto pripravenú zmes je ideálne nechať odpočinúť do druhého dňa.

No a môžeme sa pustiť do narážania do črievok, ja používam veľkosť 34/36. Zoženiete ju u dobrého mäsiara. Tie namočíte podľa návodu a môžete plniť pomocou nabíjacej súpravy k mlynčeku. Je to jednoduché, len sa zídu 4 ruky. Klobásy osušte, potom ich môžete vložiť do vopred vyhriatej udiarne na cca 70 °C. Údime približne 7 hodín, kým sú pekne zlatisté.