Skořepkových cesnaková zmes korenia na klobásy

Značka: KAISER
od €3,40 / ks
1 kus
Odosielame do 24 hod.
€3,40 / ks
4 kusy
Odosielame do 24 hod.
€12,50 / sada

KAISER_skorepovic_domaci_klobaskykaiser_delitko 

Čo si budeme hovoriť, nie je nič lepšie ako domáce klobásky. Viete, čo v nich je, žiadne párminútové údenie alebo rovno tekutý dym, ako je to bežné v obchodoch a najmä – tá chuť!

Aby ste nemuseli veľmi vymýšľať a podarilo sa to ideálne hneď na prvý raz, vymysleli sme to za vás. Nižšie nájdete postup a ingrediencie na poriadne domáce klobásky. Aby šmakovali ešte viac, urobili sme 4 poctivé receptúry korenia.

Tá od SKOŘEPKOVÝCH je veľmi tradičná. Papriky je v nej tak akurát, aby o sebe dala vedieť (ako na oku, tak na chuti). Zmes okrem toho obsahuje korenie s kmínom a plátky cesnaku, ktoré v klobáskach príjemne chrumkajú, ale nesnažia sa prebiť chuť mäsa.

 

Zloženie: sladká paprika, čierne korenie, rasca a plátky sušeného cesnaku.

Minimálna trvanlivosť: 1 rok

 

  RECEPT NA SKOŘEPKOVÝCH KLOBÁSKY

 

BUDETE POTREBOVAŤ: 

1 celý balíček zmesi korenia od SKOŘEPKOVÝCH 

100 – 125 g soli (kto solí menej, drží sa spodnej hranice)

3 kg bravčového boku bez kože (nejaký mäsitejší, nech to nie je úplne biele)

1 kg bravčového pliecka zbaveného šliach a iných hažlí, čo v klobáse mať nechcete

1kg hovädzieho mäsa (predné alebo krk), opäť očistené

cca 3 deci vody

bravčové črievka (veľkosť 34/36 alebo podobné)

 

POSTUP

Mäso nakrájajte tak, aby sa zmestilo do mlynčeka. Hovädzie mäso a kúsok bôčika pomeľte na jemnej doske (ideálne sú 3 mm alebo môžete použiť aj 2x na 4,5 mm), zvyšok mäsa na hrubej doske 12 alebo ešte lepšie na 16 mm, nech má klobása peknú mäsovú štruktúru!

 

Do pomletej zmesi pridajte soľ, vodu a korenie, dobre premiešajte (to chvíľku trvá). Takto pripravenú zmes je ideálne nechať odpočinúť do druhého dňa.

 

No a môžeme sa pustiť do narážania do črievok, ja používam veľkosť 34/36. Zoženiete ju u dobrého mäsiara. Tie namočíte podľa návodu a môžete plniť pomocou nabíjacej súpravy k mlynčeku. Je to jednoduché, len sa zídu 4 ruky. Klobásy osušte, potom ich môžete vložiť do vopred vyhriatej udiarne na cca 70 °C. Údime približne 7 hodín, kým sú pekne zlatisté.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu