Značka: KAISER

KAISEROVA '125' elektrická udiareň

€398
3 týždne

Celonerezová ELEKTRICKÁ UDIAREŇ vhodná na celoročné použitie, s poriadnym priestorom na údenie

Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Záruka: 5 let
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: 10-20kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 125cm
Zameranie: Komerčné použitie, Domáce a záhradné, Rybárske, Na mäso a klobásy

IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ "STODVADSAŤPÄŤKA"  vychádza z mojej "80" a pojme až dvojnásobné množstvo mäsa alebo rýb. Ak slávite vo väčšom počte, ste úspešní rybári, kedy v tejto udiarni vyúdime ryby dlhé až takmer jeden meter alebo jednoducho len nie ste žiadni trochári, bude to tá správna udiareň pre vás. Zmestí sa do nej až 20 kg mäsa v ôsmich poschodiach, cez 30 stredných rýb alebo 70 klobások.

 

Nerez nájdete mimo vonkajšieho a vnútorného plášťa aj v celej vnútornej konštrukcii, ktorú vypĺňa kvalitné izolačná vata. Udiareň je tak veľmi vhodná pre celoročnú prevádzku. Mäso a ryby idú jednoducho zavesiť na háčiky v hornej a strednej časti, prípadne rozložiť na 5 roštov v celej výške udiarne.

 

Údiť pomocou kombinácie elektrickej vykurovacej špirály a kvalitné jemné drviny alebo pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná a tak pohodlne nastavíte požadovanú teplotu. Tá zároveň podpáli taky údenárskej piliny v miske (približne pri teplote 60-100 °C) a na vás je tak už len pravidelný kropenia pilín vodou pre riadenie rýchlosti tlenia pilín a udržanie vhodnej vlhkosti v udiarni. Výsledok údenie s vykurovacou špirálou sa kvalitou nejako nelíši od tradičného kúrenie drevom, záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z našej ponuky.

 

Tento rok má stopäťadvadsiatka niekoľko vylepšení!

 

- 8 pozícií pre rošty miesto predchádzajúcich štyroch

- vylepšená údenie komora je teraz ešte jednoduchšie na údržbu

- kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne

stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom a alebo dreveným uhlím.

 

Pre milovníkov údenie studeným dymom (do 30 °C) doporučuju použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvňuje teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti na vonkajšom počasí 8-10hodin bez potreby elektrického prúdu.

 

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálny ohnisko s vykurovacou špirálou a miskou na údenie piliny

(Po vybratí špirály môžete zakúriť i drobným drevom)

 

rovny_rost_do_udiaren 

3x rovný rošt

  

1x nástavec komína s klapkou

 

1x teplomer

 

odkvapova_miska

1x odkvapová miska

 

mini_buk_drt_jemna

500g jemná buková štiepka

 

haciky_s

5x háčik v tvare S

 

haciky_u

5x háčik v tvare U

 

 

4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás

 

 

Voliteľné príslušenstvo:

 

podstavec_pod_udiaren_200

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať.

 

KAISER_generator_studeneho_koure_do_udirny

Generátor studenýho dymu - tradičné údenie pri nízky teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží fajčiť 8-10 hodín.

 

rovny_rost_do_udiaren

Ak ste lenivá vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí

 

sietovany_rost

Sieťovaný rošty sú výborný na syry a napr. Na krehký filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

Komínek proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou)

Môj preverený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez strachu, že by udiarni ublížil.

Korenie na poriadny údenie. Základ sú bylinkový nálevy, taky korenené zmesi bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo epesní zmesi na klobásky.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon vykurovacej špirály: 2000W

kapacita potravín: 20 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 385 x 1250x 410 mm

rozmery údenie komory: 360 x 1065 x 325 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údenie): 150g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 40 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externé dymovod.

 

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDIARNE:

- elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút

- špirála údenie štiepku zároveň podpáli a stará sa tak o vývin dymu

- piliny alebo jemná štiepka plne nahradzuje klasické drevo, údenie je s nimi čistejší a bez sadzí

- integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu - žiadny prikladanie

- na vás je len kropenie vodou párkrát do hodiny pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenia horenia

- celonerezová udiareň bude slúžiť po dlhú dobu

- ekonomická prevádzka - spotreba el. približne 11-19 centov a 100g štiepky za 1 hodinu údenie