KAISEROVA '125' elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€580
Kategória: Kaiserove izolované udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: 10-20kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 125cm
Zameranie: Komerčné použitie, Domáce a záhradné, Rybárske, Na mäso a klobásy

IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ STODVADSAŤPÄŤKA vychádza z mojej 80-ky” a zmesí sa do nej až dvojnásobné množstvo mäsa alebo rýb. Ak oslavujete vo väčšom počte, ste úspešní rybári (v tejto udiarni vyúdite ryby dlhé až jeden meter) alebo jednoducho nie ste žiadni trochári, toto bude pre vás tá správna udiareň. Zmestí sa do nej až 20 kg mäsa v ôsmich poschodiach, cez 30 stredných rýb alebo 70 klobások.

 

Nerez nájdete okrem vonkajšieho a vnútorného plášťa aj na celej vnútornej konštrukcii, ktorú vypĺňa kvalitná izolačná vata. Udiareň je tak vhodná na celoročnú prevádzku. Mäso a ryby sa dajú jednoducho zavesiť na háčiky v hornej a strednej časti, prípadne rozložiť na 5 roštov v celej výške udiarne.

 

Údite pomocou kombinácie elektrickej vykurovacej špirály a kvalitnej jemnej drviny alebo pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná, vďaka čomu  pohodlne nastavíte požadovanú teplotu. Tá zároveň podpáli piliny v miske (približne pri teplote 60 100 °C) a vy musíte už len pravidelne kropiť piliny vodou, aby ste riadili rýchlosť tlenia a udržiavali vhodnú vlhkosť v udiarni. Výsledok údenia s vykurovacou špirálou sa kvalitou nijako nelíši od tradičného kúrenia drevom, záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z našej ponuky.

 

Tento rok má STODVADSAŤPÄŤKA niekoľko vylepšení!

 

 8 pozícií pre rošty namiesto predchádzajúcich štyroch.

 Vylepšená komora na údenie je teraz ešte jednoduchšia na údržbu.

 Kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne.

Stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom alebo dreveným uhlím.

 

Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od vonkajšieho počasia 8– 10 hodín bez potreby elektrického prúdu.

 

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálne ohnisko s vykurovacou špirálou a miskou na piliny

(po vybratí špirály môžete zakúriť i drobným drevom)

 

rovny_rost_do_udiaren 

3x rovný rošt

  

1x nadstavec komína s klapkou

 

1x teplomer

 

odkvapova_miska

1x odkvapová miska

 

mini_buk_drt_jemna

500 g jemná buková štiepka

 

haciky_s

5x háčik v tvare S

 

haciky_u

5x háčik v tvare U

 

 

4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás

 

 

 

 

Voliteľné príslušenstvo:

 

Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

 

 Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

rovny_rost_do_udiaren

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

 

sietovany_rost

Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou).

Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň

S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia

 

Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: 20 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 385 x 1 250 x 410 mm

rozmery komory na údenie: 360 x 1 065 x 325 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 40 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.

 

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:

 Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.

 Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.

Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.

 Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).

Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.

 Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.

 Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).