KAISEROVA '125' elektrická udiareň
Kategória: | Kaiserove izolované udiarne |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie el. špirálou |
Externý odvod dymu: | Napojenie na komín |
Hmotnosť mäsa: | 10-20kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Celý rok |
Výška udiarne: | 125cm |
Zameranie: | Komerčné použitie, Domáce a záhradné, Rybárske, Na mäso a klobásy |
IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ „STODVADSAŤPÄŤKA” vychádza z mojej „80-ky” a zmesí sa do nej až dvojnásobné množstvo mäsa alebo rýb. Ak oslavujete vo väčšom počte, ste úspešní rybári (v tejto udiarni vyúdite ryby dlhé až jeden meter) alebo jednoducho nie ste žiadni trochári, toto bude pre vás tá správna udiareň. Zmestí sa do nej až 20 kg mäsa v ôsmich poschodiach, cez 30 stredných rýb alebo 70 klobások.
Nerez nájdete okrem vonkajšieho a vnútorného plášťa aj na celej vnútornej konštrukcii, ktorú vypĺňa kvalitná izolačná vata. Udiareň je tak vhodná na celoročnú prevádzku. Mäso a ryby sa dajú jednoducho zavesiť na háčiky v hornej a strednej časti, prípadne rozložiť na 7 roštov v celej výške udiarne.
Údite pomocou kombinácie elektrickej vykurovacej špirály a kvalitnej jemnej drviny alebo pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná, vďaka čomu pohodlne nastavíte požadovanú teplotu. Tá zároveň podpáli piliny v miske (približne pri teplote 60– 100 °C) a vy musíte už len pravidelne kropiť piliny vodou, aby ste riadili rýchlosť tlenia a udržiavali vhodnú vlhkosť v udiarni. Výsledok údenia s vykurovacou špirálou sa kvalitou nijako nelíši od tradičného kúrenia drevom, záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z našej ponuky.
Tento rok má STODVADSAŤPÄŤKA niekoľko vylepšení!
– 8 pozícií pre rošty namiesto predchádzajúcich štyroch.
– Vylepšená komora na údenie je teraz ešte jednoduchšia na údržbu.
– Kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne.
Stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom alebo dreveným uhlím.
Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od vonkajšieho počasia 8– 10 hodín bez potreby elektrického prúdu.
VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:
univerzálne ohnisko s vykurovacou špirálou a miskou na piliny
(po vybratí špirály môžete zakúriť i drobným drevom)
4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás
Voliteľné príslušenstvo:
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.
Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.
Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou).
Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň
S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez + izolačná vata
príkon vykurovacej špirály: 2 000 W
kapacita potravín: 20 kg
priemer komína: 100 mm
vonkajšie rozmery: 385 x 1 250 x 410 mm
rozmery komory na údenie: 360 x 1 065 x 325 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 40 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.
VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:
– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.
– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.
– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.
– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).
– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.
– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.
– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.