KAISEROVA '200' elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€670
Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie drevom, Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: 20 – 50 kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 125 cm
Zameranie: Komerčné použitie

NOVÁ IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ DVESTOVKA je svojou veľkosťou kráľovná medzi mojimi udiarňami. Je určená predovšetkým na záhradky reštaurácií, do obchodov s rybími špecialitami či do menších mäsiarstiev. Alebo ak nie ste žiadni trochári, uchytí sa výborne aj u vás doma na záhradke!

Nová DVESTOVKA má kompletne prepracovanú a zdokonalenú konštrukciu. Výsledkom je ľahšia údržba komory na údenie a viac pozícií pre rošty (lepšie využitie miesta). Zmenili sme aj samotné ohnisko, ktoré je teraz univerzálne, a tak po vybratí vykurovacej špirály môžete ľahko zakúriť aj drobným drevom (pokiaľ nie je práve poruke zásuvka).

 

Zmestí sa do nej až 35 kg mäsa, 50 rýb alebo celá stovka klobások.

 

Vonkajšie aj vnútorné opláštenie vrátane vnútornej kostry je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Kvalitná izolačná vata vnútri udiarne umožňuje celoročnú prevádzku a rovnako ako naše ostatné izolované udiarne, aj tu možno komín napojiť na externý odvod dymu. Vďaka vykurovacej špirále s integrovaným termostatom stačí nasypať piliny na údenie do misky a tá už sa postará o vývin dymu a správnu teplotu v udiarni. Na vás je už len potom vlhčenie pilín, aby to kúrilo tak akurát.

 

Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od vonkajšieho počasia 8  10 hodín bez potreby elektrického prúdu.

 

Obsah príslušenstva:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny

(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

A-profil

 

4x tyčka na zavesenie háčikov alebo klobás 

 

rovny_rost_do_udiaren

4x rovný rošt



1x nadstavec komína s klapkou pre riadenie odvodu dymu

 

1x teplomer

 

odkvapova_miska_200

1x odkvapová miska

 

haciky_s

5x háčik v tvare S

 

haciky_u

5x háčik v tvare U

 

mini_buk_drt_jemna

500 g jemné bukové štiepky

 

 

 

Voliteľné príslušenstvo:

 

Udiareň vynikne dobre na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

 

Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou).

 

Generátor studenýho dymu  tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8  10 hodín.

 

 

 Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia.

 

Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.

 

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: 35 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 600 x 1 255 x 410 mm

rozmery komory na údenie: 1 100 x 380 x 540 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 60 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:

 Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.

 Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.

 Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.

 Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).

 Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.

 Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.

 Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).