Kaiserova '200' darčekový set

Odosielame do 24 hod.
€725

NOVÁ IZOLOVANÁ ELEKTRICKÁ DVESTOVKA je svojou veľkosťou kráľovná medzi mojimi udiarňami. Je určená predovšetkým na záhradky reštaurácií, do obchodov s rybími špecialitami alebo do menších mäsiarstiev. Alebo ak nie ste žiadni trochári, uchytí sa aj u vás doma na záhrade!

Nová DVESTOVKA má nanovo prepracovanú a zdokonalenú konštrukciu. Výsledkom je ľahšia údržba komory a viac pozícií pre rošty (lepšie využitie miesta). Zmenili sme aj samotné ohnisko, ktoré je teraz univerzálne, a tak po vybratí vykurovacej špirály môžete ľahko zakúriť aj drobným drevom (pokiaľ nemáte poruke zásuvku).

 

Zmestí sa do nej až 35 kg mäsa, 50 rýb alebo celá stovka klobások.

 

Vonkajšie i vnútorné opláštenie vrátane vnútornej kostry je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Kvalitná izolačná vata vnútri udiarne umožňuje celoročnú prevádzku a rovnako ako ostatné naše izolované udiarne, aj tu možno komín napojiť na externý odvod dymu. Vďaka vykurovacej špirále s integrovaným termostatom stačí nasypať údenárske piliny do misky a tá sa už postará o vývin dymu a správnu teplotu v udiarni. Na vás je len potom vlhčenie pilín, aby to kúrilo tak akurát. 

 

Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od vonkajšieho počasia 8  10 hodín bez potreby elektrického prúdu.

 

 

VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:

 

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny

(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

4x rovný rošt

1x set háčikov v tvare U (5 kusov)

1x set háčikov v tvare S (5 kusov)

nadstavec komína s klapkou pre riadenie odvodu dymu

 

1x teplomer do udiarne

1x odkvapkávacia miska

4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás

500 g jemné bukové štiepky

 

Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia.

Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

 

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou).

 

Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: 35 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 600 x 1 255 x 410 mm

rozmery komory na údenie: 1 100 x 380 x 540 mm

kapacita misky (cca 2 - 3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 50 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.

 

 

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:

– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.

– Špirála štiepku zároveň podpáli a stará sa tak o vývin dymu.

– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.

– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu  žiadne prikladanie.

– Vašou úlohou je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.

– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.

– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne pár centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).