Značka: KAISER

KAISEROVA '80' elektrická udiareň

€319
3 týždne

ELEKTRICKÁ OSEMDESIATKA spĺňa všetky predpoklady ideálnej domácej udiarne, vhodná na celoročné údenie

Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: 5-10kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 80-95cm
Zameranie: Domáce a záhradné, Na mäso a klobásy

Moje "ELEKTRICKÁ OSEMDESIATKA" je ideálny domáce udiareň pre celoročnú prevádzku. Je zaizolovaná kvalitné nehorľavou vatou, ktorá je schovaná za dvoma nerezovými plášti. Celú konštrukciu spevňuje masívny nerezový rám, takže žiadny aušus panstvo!

Zmestí sa do nej až 12 kíl mäsa, 16 stredných rýb alebo 35 klobások.

 

Údiť pomocou kombinácie elektrickej vykurovacej špirály a údenie jemný drviny alebo pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná a tak pohodlne nastavíte požadovaný výkon. Tá zároveň podpáli údenárskej drť v miske (pri teplote 60-100 °C) a na vás je tak už len pravidelný kropenia vodou pre riadenie rýchlosti tlenia štiepky a udržanie vhodný vlhkosti v udiarni. Výsledok údenie s vykurovacou špirálou sa kvalitou nejako nelíši od tradičného kúrenie drevom, záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z moji ponuky.

 

Tento rok má OSEMDESIATKA niekoľko vylepšení! 

- 5 pozícií pre rošty miesto predchádzajúcich troch

- vylepšená údenie komora je teraz ešte jednoduchšie na údržbu

- kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne

stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom a alebo dreveným uhlím.

 

Pre milovníkov údenie studeným dymom (do 30 °C) doporučuju použiť generátor studenýho dymu, kterej výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti na veľkosti generátora a vonkajšom počasie 4-10hodin bez potreby elektrickýho prúdu.

 

 

Obsah príslušenstva:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na údenie piliny

(Po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

3x rovný rošt

 

1x nástavec komína s klapkou

 

1x teplomer

 

odkvapova_miska

1x odkvapová miska

 

haciky_s

5x háčik v tvare S

  

haciky_u

5x háčik v tvare U

 

A-profil

4x tyč pre zaveseni háčikov alebo klobás

 

mini_buk_drt_jemna_1

500g jemné bukové štiepky

 

 

Voliteľné príslušenstvo:

 

KAISER_generator_studeneho_koure_do_udirny

Generátor studenýho dymu - tradičné údenie pri nízky teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží fajčiť 8-10 hodín.

 

podstavec_po_udiaren_80_125

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať.

 

Komínek proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou)

 

 

Ak ste lenivá vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí.

Sieťovaný rošty sú výborný na syry a napr. na krehký filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

Môj preverený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez strachu, že by udiarni ublížil.

Korenie na poriadny údenie. Základ sú bylinkový nálevy, koreniace zmesi bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo epesní zmesi na klobásky.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon vykurovacej špirály: 2000W

kapacita potravín: 12 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 385 x 860 x 410 mm

rozmery údenie komory: 360 x 675 x 325 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údenie): 150g drviny/štiepky 

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 30 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externé dymovod.

 

 

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDIARNE:

- elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút

- údenie piliny alebo jemná štiepka plne nahradzuje klasické drevo, údenie je s nimi čistejší a bez sadzí

- integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu - žiadny prikladanie

- špirála údenie štiepku zároveň podpáli a stará sa tak o vývin dymu

- na vás je len kropenie vodou párkrát do hodiny pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenia horenia

- celonerezová konštrukcia udiarne bude slúžiť po dlhú dobu

- ekonomická prevádzka - spotreba el. približne 11-19 centov a 100g štiepky za 1 hodinu údenie