KAISEROVA '80' elektrická udiareň

Môžeme doručiť do:
9.10.2024
Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€716 / ks
Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: 5-10kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 80-95cm
Zameranie: Domáce a záhradné, Na mäso a klobásy
kaiser_80_izolovana_elektricka_udiaren
Doprava zadarmo
ZADARMOZADARMO

Moja ELEKTRICKÁ OSEMDESIATKA je ideálna domáca udiareň na celoročnú prevádzku. Je zaizolovaná kvalitnou nehorľavou vatou, ktorá je schovaná za dvoma nerezovými plášťami. Celú konštrukciu spevňuje masívny nerezový rám, takže žiadny aušus, panstvo!

 

Do udiarne sa zmestí až 12 kíl mäsa, 16 stredných rýb alebo 35 klobások.

 

Údite vďaka kombinácii elektrickej výhrevnej špirály a jemnej drviny či pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná, a tak pohodlne nastavíte požadovaný výkon. Tá zároveň podpáli drevenú drvinu v miske (pri teplote 60 – 100 °C) a vy už musíte len pravidelne pokropiť drevo, aby ste riadili rýchlosť tlenia štiepky a udržiavali vhodnú vlhkosť v udiarni. Výsledok údenia s vykurovacou špirálou sa kvalitou nijako nelíši od tradičného kúrenia drevom, záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z mojej ponuky.

 

Tento rok má OSEMDESIATKA niekoľko vylepšení! 

 

 5 pozícií pre rošty namiesto predchádzajúcich troch.

– Vylepšená komora je teraz ešte jednoduchšia na údržbu.

– Kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne.

Stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom alebo dreveným uhlím.

 

Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymu, ktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od veľkosti generátora a vonkajšieho počasia 4 – 10 hodín bez potreby elektrického prúdu.

 

 

Obsah príslušenstva:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny

(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

3x rovný rošt

 

1x nadstavec komína s klapkou

 

1x teplomer

 

odkvapova_miska

1x odkvapová miska

 

haciky_s

5x háčik v tvare S

  

haciky_u

5x háčik v tvare U

 

A-profil

4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás

 

mini_buk_drt_jemna_1

500 g jemnej bukovej štiepky

 

 

 

 

Voliteľné príslušenstvo:

 

Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

 

Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou)

 

 

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

 

Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia.

 

Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.

 

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: 12 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 385 x 860 x 410 mm

rozmery komory na údenie: 360 x 675 x 325 mm

kapacita misky (cca 2  3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky 

maximálna odporúčaná teplota: 150 °C

váha udiarne: 30 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.

 

 

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:

– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.

– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.

– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.

– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).

– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.

– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.

– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:
Späť do obchodu