Kaiserova '80' darčekový set

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€535
Kategória: Zvýhodnené a darčekové sety udiarní
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: Až 12kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 85cm
Zameranie: Domáce a záhradné

Moja ELEKTRICKÁ OSEMDESIATKA je ideálna domáca udiareň na celoročnú prevádzku. Je zaizolovaná kvalitnou nehorľavou vatou, ktorá je schovaná za dvoma nerezovými plášťami. Celú konštrukciu spevňuje masívny nerezový rám, takže žiadny aušus, panstvo!

 

Do udiarne sa zmestí až 12 kíl mäsa, 16 stredných rýb alebo 35 klobások.

 

Údite vďaka kombinácii elektrickej výhrevnej špirály a jemnej drviny či pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná, a tak pohodlne nastavíte požadovaný výkon. Tá zároveň podpáli drevenú drvinu v miske (pri teplote 60  100 °C) a vy už musíte len pravidelne pokropiť drevo, aby ste riadili rýchlosť tlenia štiepky a udržiavali vhodnú vlhkosť v udiarni. Výsledok údenia s vykurovacou špirálou sa kvalitou nijako nelíši od tradičného kúrenia drevom. Záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z mojej ponuky.

  

Tento rok má OSEMDESIATKA niekoľko vylepšení!

 

 5 pozícií pre rošty namiesto predchádzajúcich troch.

 Vylepšená komora je teraz ešte jednoduchšia na údržbu.

 Kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne.

Stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom alebo dreveným uhlím.

 

Pre milovníkov údenia studeným dymom (do 30 °C) odporúčam použiť generátor studeného dymuktorý výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti od veľkosti generátora a vonkajšieho počasia 4 – 10 hodín bez potreby elektrického prúdu.

 

 kaiser_delitko

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s výhrevnou špirálou a miskou na piliny

(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

3x rovný rošt (zmestí sa ich až 5)

 

kaiser_hacky_u_udirna

1x set háčikov v tvare U (celkom 5 kusov)

kaiser_hacky_s_udirna

1x set háčikov v tvare S (celkom 5 kusov)

 

nadstavec komína s klapkou pre riadenie odvodu dymu

 

1x Kaiserov teplomer do udiarne

 

izol_udirna_odkapova_miska

odkvapkávacia miska

 

A-profil

4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás

 

mini_buk_drt_jemna

500 g jemnej bukovej štiepky

  Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

S ochranným obalom bude udiareň v bezpečí za každého počasia.

 

KAISER_cistic_udirny

Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

 

 

  kaiser_delitko

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

Komín proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou)

 

Kaiserov vyvíjač studeného dymu do udiarne

 

KAISER_rost_do_udirny_50_60_100

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

 

KAISER_sitovy_rost_do_udirny_50_60_100

Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.

 

 kaiser_delitko

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon výhrevnej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: 12 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 385 x 860 x 410 mm

rozmery komory na údenie: 360 x 675 x 325 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 150 g drviny/štiepky

 maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 30 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externý dymovod.

 

 kaiser_delitko

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE: 

– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.

– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.

– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.

– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).

– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.

– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.

– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).