KAISEROVA '100' elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€265
Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Hmotnosť mäsa: 10-20kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Od jari do jesene
Výška udiarne: 110cm
Zameranie: Domáce a záhradné, Rybárske, Na mäso a klobásy

 

 PRENOSNÁ ELEKTRICKÁ STOVKA vychádza z menšej „PÄŤDESIATKY”, avšak táto udiareň ponúka dvojnásobný priestor na údenie. Zmestí sa do nej približne 25 stredných rýb na dvoch poschodiach alebo cca 50 klobás a až 15 kg mäsa. Mäso a ryby sa vešajú na háčiky alebo sa môžu položiť na rošty na päť poschodí. Udiareň je vhodná na údenie dlhších rýb, napr. úhorov, šťúk atď. Údiť môžete ako drevom, tak aj kombináciou drevenej štiepky a vykurovacej špirály s termostatom, ktorá je súčasťou balenia.

 

Udiareň má najlepší pomer medzi cenou a objemom v mojej ponuke nerezovejch udiarní. Údiť sa v nej dá od jari do jesene (alebo pokým teploty neklesnú pod 5 °C). Pri nižších teplotách môže voda kondenzovať na stenách udiarne, a preto odporúčam mrknúť na moje izolované udiarne na zimné údenie.

 

Údenie v elektrickej udiarni je jednoduché – do misky sa nasypú údenárske piliny alebo jemná štiepka, ktorú ľahko navlhčíte. Špirála vyhreje udiareň a sama aj podpáli drevenú drť. Tlenie drviny potom riadite kropením vodou. Jedna miska (cca 150 g drviny) vydrží zhruba na 2 – 3 hod. údenia. Teplotu riadi termostat vnútri vyhrievacej špirály. Pracovná teplota udiarne je 60 – 110 °C. Na údenie studeným dymom (do 30 °C) odporúčam dokúpiť generátor studeného dymu.

 

 

 

VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálná zásuvka na vyhriatie s výhrevnou špirálou a termostatom

(po vybratí špirály môžete kúriť drobným drevom)

 

rovny_rost_do_udiaren

rovný rošt

vlnka

vlnkový rošt (na ryby)

haciky_s

5x háčik v tvare S

haciky_u

5x háčik v tvare U

teplomer

odkvapova_miska

odkvapkávacia miska (na zachytenie tuku z mäsa)

 

mini_buk_drt_jemna

500 g jemná buková štiepka

 

 

 

 

MÔŽE SA HODIŤ NAVYŠE:

 

 

Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

 

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

 

sietovany_rost

sieťovaný rošt (napr. na údenie syrov alebo krehkých rybích filetov)

 

KAISER_cistic_udirny

Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

Bylinkové zmesi a nálevy na údenie

 

 

Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE: 

  

materiál: nerez

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: až 15 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 1 100 x 275 mm

rozmery komory na údenie: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 17 kg


 
Pozn.: Udiareň je vhodná výhradne do vonkajšieho prostredia a nie je možné pripojiť ju na externý dymovod.

 

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ UDIARNE:

– Elektrická špirála vyhreje udiareň za pár minút.

– Údenárske piliny úplne nahradzujú klasické drevo, údenie s pilinami je tak čistejšie a bez sadzí.

– Integrovaný termostat udržuje nastavenú teplotu.

– Špirála zároveň podpáli údenárske piliny a stará sa tak o vývin dymu.

– Vašou úlohou je iba pokropiť piliny, čím sa reguluje vlhkosť v udiarni a horenie pilín.

– Celonerezová konštrukcia udiarne má dlhú životnosť.

– Ekonomickosť: spotreba elektriny na jedno údenie je rádovo iba niekoľko eur, spotreba pilín pri pokropovaní je približne 150 g / 2 – 3 hod. údenia.