KAISEROVA '100' elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€254,80
Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Hmotnosť mäsa: 10-20kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Od jari do jesene
Výška udiarne: 110cm
Zameranie: Domáce a záhradné, Rybárske, Na mäso a klobásy

 

 PRENOSNÁ "ELEKTRICKÁ STOVKA" vychádza z menšej "PÄŤDESIATKY" a udiareň ponúkne dvojnásobný priestor pre údenie. Zmestí sa do nej približne 25 stredných rýb v dvoch poschodiach alebo cca 50 klobás a až 15 kg mäsa. Mäso a ryby sa vešajú na háčiky a alebo sa môžu položiť na rošty do piatich poschodí. Udiareň je veľmi vhodná pre údenie dlhších rýb, napr. Úhorov, šťúk atď. Údiť môžete ako drevom tak kombináciou drevené štiepky a vykurovacej špirály s termostatom, ktorá je súčasťou balenia.

 

Udiareň má najlepší pomer medzi cenou a objemom v našej ponuke nerezovejch udiarní a údiť v nej dá od jari do jesene (keď teploty neklesnú pod 5 °C). Pri nižších teplotách môže kondenzovať voda na stenách udiarne a preto odporúčam pre zimné údenie mrknúť na mojej izolované udiarne.

 

Údenie v elektrický udiarni je jednoduchý - do misky sa nasypú údenárskej piliny alebo jemná štiepka, ktorú ľahko navlhčíte. Špirála vyhreje udiareň a sama aj podpáli drevenú drť. Tlenia drviny potom riadite kropením vodou. Jedna miska (cca 150g drviny) vydrží zhruba na 2-3hod. údenie. Teplotu riadi termostat vnútri vykurovacej špirály. Pracovná teplota udiarne je 60-110ºC. Pre údenie studeným dymom (do 30  C) doporučuju dokúpiť generátor studenýho dymu.

 

 

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálná zásuvka na vyhriatie s výhrevnou špirálou a termostatom

(Po vybratí špirály môžete kúriť drobným drevom)

 

rovny_rost_do_udiaren

rovný rošt

vlnka

vlnkový rošt (na ryby)

haciky_s

5x háčik ve tvaru S

haciky_u

5x háčik v tvare U

teplomer

odkvapova_miska

odkvapová miska (pre zachycenie tuku z mäsa)

 

mini_buk_drt_jemna

500g jemné bukové štiepky

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

 

Generátor studenýho dymu - tradičné údenie pri nízky teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží fajčiť 8-10 hodín.

 

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať.

 

Ak ste lenivý vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí

 

sietovany_rost

sieťovaný rošt (napr. na údenie syrov alebo krehkých rybích filetov)

 

KAISER_cistic_udirny

Môj preverený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez strachu, že by udiarni ublížil.

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

Bylinkové zmesi a nálevy na údenie

 

 

Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE: 

  

materiál: nerez

príkon vykurovacej špirály: 2000W

kapacita potravín: až 15 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 1100 x 275 mm

rozmery údenie komory: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údenia): 100g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 17 kg


 
Pozn.: Udiareň je vhodná výhradne do vonkajšieho prostredia a nie je možné pripojiť ju na externý dymovod

 

 

VÝHODY ELEKTICKEJ UDIARNE:

– elektrická špirála vyhreje udiareň za pár minút

– údenárske piliny úplne nahradzujú klasické drevo, údenie s pilinami je tak čistejšie a bez sadzí

– integrovaný termostat udržuje nastavenú teplotu

– špirála zároveň podpáli údenárske piliny a stará sa tak o vývin dymu

– vašou úlohou je iba pokropiť piliny, čím sa reguluje vlhkosť v udiarni a horenie pilín

– celonerezová konštrukcia udiarne má dlhú životnosť

– ekonomickosť – spotreba elektriny na jedno údenie je radovo iba niekoľko eur, spotreba pilín pri pokropovaní je približne 150g/2-3hod. údenia