KAISEROVA '50' elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€231
Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Hmotnosť mäsa: 5-10kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Od jari do jesene
Výška udiarne: 80-95cm
Zameranie: Domáce a záhradné, Na mäso a klobásy

PRENOSNÁ ELEKTRICKÁ PÄŤDESIATKA je najobľúbenejšia elektrická udiareň z mojej ponuky a výborne sa hodí na domáce údenie od jari do jesene. Alebo až kým teplota nespadne pod 5 °C.

 

PÄŤDESIATKA zvládne údenie tradične drevom, alebo modernejšie pomocou výhrevnej elektrickej špirály s termostatom (v kombinácii s pilinami na údenie alebo jemnou štiepkou), ktorá je už súčasťou balenia. Vďaka kalenému sklu vo dverách udiarne môžete sledovať, čo sa deje vo vnútri. Údiť môžete zavesením na háčiky alebo môžete využiť 3 poschodia roštov. Na údenie studeným dymom (do 30 °C) odporúčam dokúpiť generátor studeného dymu.

 

Elektrické udiarne fungujú veľmi jednoducho – výhrevnú špirálu vložíte do ohniska, do misky nasypete údenárske piliny alebo štiepku, ktorú navlhčíte a položíte priamo na špirálu. Tá štiepku sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále, sa postará o správnu teplotu v udiarni. Vy iba občas kropíte štiepku, aby ste riadili množstvo dymu a správnu vlhkosť v udiarni.

 

Po vybratí vykurovacej špirály môžete v ohnisku zakúriť aj drobným drevom alebo pilinami na údenie.

 

Do udiarne sa zmestí 12 stredných rýb, cca 25 klobás alebo 10 kíl mäsa rozloženého na roštoch.

 

 

 

 

 

VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na piliny

(po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

rovny_rost_do_udiaren

rovný rošt

vlnka

vlnkový rošt (na ryby)

haciky_s

5x háčik v tvare S

haciky_u

5x háčik v tvare U

teplomer

 

odkvapova_miska

 

odkvapová miska (na zachytenie tuku z mäsa)

mini_buk_drt_jemna

500 g jemná buková štiepka (vystačí na jedno údenie)

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

 

Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

 

Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

 

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

 

sietovany_rost

Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

 

KAISER_cistic_udirny

Môj overený čistič dá nerez zasa ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

Korenie na poriadne údenie. Základom sú bylinkové nálevy, zmesi korenín bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo originálne zmesi na klobásky.

Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez

príkon vykurovacej špirály: 2 000 W

kapacita potravín: 10 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 800 x 275 mm

rozmery komory na údenie: 395 x 525 x 270 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 14 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.

 

 

VÝHODY ELEKTRICKEJ NEREZOVEJ UDIARNE:

– Elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút.

– Špirála zároveň podpáli štiepku a stará sa tak o vývin dymu.

– Piliny alebo jemná štiepka plne nahrádza klasické drevo, údenie je s nimi čistejšie a bez sadzí.

– Integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu (žiadne prikladanie).

– Na vás je len kropenie vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenie horenia.

– Celonerezová udiareň bude slúžiť dlhé roky.

– Ekonomická prevádzka (spotreba el. približne 11 – 19 centov a 100 g štiepky za 1 hodinu údenia).