KAISEROVA '50' elektrická udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€226,20
Kategória: Kaiserove elektrické udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Hmotnosť mäsa: 5-10kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Od jari do jesene
Výška udiarne: 80-95cm
Zameranie: Domáce a záhradné, Na mäso a klobásy

PRENOSNÁ "ELEKTRICKÁ PÄŤDESIATKA" je najobľúbenejší elektrická udiareň v mojej ponuke a výborne sa hodí pre domáce údenie od jari do jesene. Kým teplota nespadne pod 5 °C.

 

PÄŤDESIATKA zvládne údenie tradične drevom alebo modernejšie vykurovacou elektrickou špirálou s termostatom (v kombinácii s udícíma pilinama alebo jemnú štiepkou), ktorá je už súčasťou balenia. Vďaka kalenýmu sklu vo dverách udiarne môžete sledovať, čo sa vo vnútri pri údení deje. Údiť môžete zavesením na háčiky a alebo využiť 3 poschodia roštov. Pre údenie studeným dymom (do 30 °C) doporučuju prikúpiť generátor studenýho dymu.

 

Elektrické udiarne fungujú veľmi jednoducho - vykurovaciu špirálu uložíte do ohniska, do misky nasypete údenárskej piliny alebo štiepku, ktorú navlhčíte a položíte priamo na špirálu. Tá štiepku sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále, sa postará o správnu teplotu v udiarni. Vy iba občas kropíte štiepku pre riadenie množstva dymu a správnu vlhkosť v udiarni.

 

Po vybratí vykurovacej špirály môžete v ohnisku zakúriť aj drobným drevom a alebo udícíma pilinama.

 

Zmestí sa do nej 12 stredných rýb, cca 25 klobás a alebo 10 kíl mäsa rozložený na roštoch.

 

 

 

 

 

VERCAJK ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na údenie piliny

(Po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

rovny_rost_do_udiaren

rovný rošt

vlnka

vlnkový rošt (na ryby)

haciky_s

5x háčik v tvare S

haciky_u

5x háčik v tvare U

teplomer

 

odkvapova_miska

 

odkvapová miska (pre zachycenie tuku z mäsa)

mini_buk_drt_jemna

500g jemné bukové štiepky (vystačí na jedno údenie)

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

 

Generátor studenýho dymu - tradičné údenie pri nízky teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží fajčiť 8-10 hodín.

 

 

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať.

 

Ak ste lenivá vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí

 

sietovany_rost

Sieťovaný rošty sú výborný na syry a napr. Na krehký filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

 

KAISER_cistic_udirny

Môj preverený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez strachu, že by udiarni ublížil.

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

Korenie na poriadny údenie. Základ sú bylinkový nálevy, korenené zmesi bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo epesní zmesi na klobásky.

Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez

príkon vykurovacej špirály: 2000W

kapacita potravín: 10 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 800 x 275 mm

rozmery údenie komory: 395 x 525 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údenie): 100g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 14 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externé dymovod.

 

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDIARNE:

- elektrická špirála vykúri udiareň za pár minút

- údenie piliny alebo jemná štiepka plne nahradzuje klasické drevo, údenie je s nimi čistejší a bez sadzí

- integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu - žiadny prikladanie

- špirála údenie štiepku zároveň podpáli a stará sa tak o vývin dymu

- na vás je len kropenia vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenia horenia

- celonerezová konštrukcia udiarne bude slúžiť po dlhú dobu

- ekonomická prevádzka - spotreba el. približne 11-19 centov a 100g štiepky za 1 hodinu údenie