KAISEROVA '50' prenosná udiareň
Kategória: | Kaiserove prenosné a rybárske udiarne |
---|---|
Druh kúrenia: | Zásuvka na vykurovanie drevom |
Hmotnosť mäsa: | 5-10kg |
Materiál: | Nerezové |
Sezóna údenia: | Od jari do jesene |
Výška udiarne: | 80-95cm |
Zameranie: | Domáce a záhradné |
PRENOSNÁ „PÄŤDESIATKA” je najobľúbenejšia udiareň na drevo v mojej ponuke a výborne sa hodí na domáce údenie od jari do jesene. Alebo až kým teplota neklesne pod 5 °C.
Do udiarne sa zmestí 12 stredných rýb, cca 25 klobás alebo 10 kíl mäsa rozloženého na roštoch. Vďaka kalenému sklu na dvierkach udiarne môžete sledovať, čo sa deje vo vnútri. Údiť môžete klasicky zavesením na háky v hornej časti, alebo môžete využiť 3 poschodia roštov.
V ohnisku zapálite oheň z drobného tvrdého dreva alebo dreveného uhlia – po vytvorení žeravého základu ohnisko vložíte priamo do udiarne. To potom posypávate hrubšou vlhčennou štiepkou, aby ste regulovali správny vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi spodnou klapkou a únik dymu z udiarne môžete kontrolovať klapkou, ktorá sa nachádza na hornej stene v strede udiarne.
PÄŤDESIATKU môžete mať aj v elektrickej verzii, ktorú nájdete TU.
VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:
univerzálna zásuvka na vyhrievanie
odkvapová miska (na zachytenie tuku z mäsa)
ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:
Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.
Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.
Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.
Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.
TECHNICKÉ PARAMETRE:
materiál: nerez
kapacita potravín: 10 kg
vonkajšie rozmery: 395 x 800 x 275 mm
rozmery komory na údenie: 395 x 525 x 270 mm
kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky
maximálna odporúčaná teplota: 150 °C
váha udiarne: 14 kg
Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.