KAISEROVA '50' prenosná udiareň

Odosielame do 24 hod.
Značka: KAISER
€198
Kategória: Kaiserove prenosné a rybárske udiarne
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie drevom
Hmotnosť mäsa: 5-10kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Od jari do jesene
Výška udiarne: 80-95cm
Zameranie: Domáce a záhradné

PRENOSNÁ PÄŤDESIATKA je najobľúbenejšia udiareň na drevo v mojej ponuke a výborne sa hodí na domáce údenie od jari do jesene. Alebo až kým teplota neklesne pod 5 °C.

 

Do udiarne sa zmestí 12 stredných rýb, cca 25 klobás alebo 10 kíl mäsa rozloženého na roštoch. Vďaka kalenému sklu na dvierkach udiarne môžete sledovať, čo sa deje vo vnútri. Údiť môžete klasicky zavesením na háky v hornej časti, alebo môžete využiť 3 poschodia roštov.

 

V ohnisku zapálite oheň z drobného tvrdého dreva alebo dreveného uhlia – po vytvorení žeravého základu ohnisko vložíte priamo do udiarne. To potom posypávate hrubšou vlhčennou štiepkou, aby ste regulovali správny vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi spodnou klapkou a únik dymu z udiarne môžete kontrolovať klapkou, ktorá sa nachádza na hornej stene v strede udiarne.

PÄŤDESIATKU môžete mať aj v elektrickej verzii, ktorú nájdete TU.

 

 

VERCAJK, KTORÝ NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_ohniste

univerzálna zásuvka na vyhrievanie

 

rovny_rost_do_udiaren

rovný rošt

 

vlnka

vlnkový rošt (na ryby)

 

haciky_s

5x háčik v tvare S

 

haciky_u

5x háčik v tvare U

 

teplomer do udiarne

 

odkvapova_miska

odkvapová miska (na zachytenie tuku z mäsa)

 

mini_buk_drt_hruba

500 g hrubá buková štiepka

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

 

 Udiareň vynikne lepšie na podstavci a navyše sa nemusíte zohýnať.

 

 Generátor studeného dymu – tradičné údenie pri nízkej teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží vám 8 – 10 hodín.

 

 

Ak sa vám nechce vešať na háky alebo sa to ani veľmi nedá, rošty navyše padnú vhod.

  

 

  Sieťované rošty sú výborné na syry či krehké filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

 

Môj overený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez toho, aby poškodil udiareň.

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez

kapacita potravín: 10 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 800 x 275 mm

rozmery komory na údenie: 395 x 525 x 270 mm

kapacita misky (cca 2 – 3 hod. údenia): 100 g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 14 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a nemožno ju napojiť na externý dymovod.