Kaiserov bylinkový nálev – Johannova receptúra
Kategória: | Bylinkové nálevy na ryby a mäso |
---|
Johannova receptúra je náš najexotickejší variant bylinkových nálevov, v ktorom sme použili koriander, čierne a zelené korenie a pomarančovú kôru. Nádhernú arómu dopĺňa bobkový list, fenykel, zázvor a trocha anízu.
Zmes sa výborne hodí na morské alebo sladkovodné ryby. Vyskúšať v ňom môžte však aj také kuracie alebo kačacie prsia.
Ako na to? Celý sáčok rozpustíme v 5 – 6 litroch vody, fajnšmekri zmes ešte krátko povaria pre maximálne uvoľnenie znamenitej arómy a do vychladnutého nálevu (4 stupne sú tak akurát) uložíme ryby na približne 8 – 12 hodín. Napríklad cez noc.
S hydinovým mäsom sa toľko ponáhľať nemusíte, môže zostať naložené 2 – 3 dni podľa veľkosti. Pred údením ryby aj mäso ešte dobre opláchnite a nezabudnite poriadne osušiť.
Balenie: 350 g (na 6 l nálevu a cca 5 kg rýb alebo mäsa)
Žiaden z našich nálevov neobsahuje rychlosoľ a ani „éčka“.
Dátum spotreby minimálne 1 rok.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.