Kaiserov bylinkový nálev - Ulrichova receptúra
Bylinkový nakladací nálev na ryby, hydinu i mäso
Kategória: | PRÍSLUŠENSTVO |
---|
Zvoľte variant
Ulrichova receptúra je založená na bylinkách z našich záhradiek, doplnená o čierne korenie. Z korení sme použili najmä zelerovú vňať, ligurček a medvedí cesnak. Ďalej v ňom ucítite aromatickú bazalku, oregano a tymián, ktoré dopĺňa sladká mrkva, paštrnák a biele horčičné semienko.
Zmes je ideálna na nakladanie väčšiny rýb a hydiny. Veľmi dobre poslúži aj na červené mäso.
Ako na to? Celý sáčok rozpustíme v 5-6 litroch vody, fajnšmekri zmes ešte krátko povaria pre maximálne uvoľnenie znamenitej arómy a do vychladnutého nálevu (4 stupne sú tak akurát) ryby uložíme približne na 8-12 hodín... napríklad cez noc.
S mäsom sa toľko ponáhľať nemusíte, hydina potrebuje také 2-3 dni a bežné kusy mäsa vážiace cca 1,5kg nechajte naložené aspoň 7-10 dní. Pri mäse je nutné nálev povariť 5-8 minút a korenie následne scediť. Pred údením ryby aj mäso ešte dobre opláchnite a tiež dobre osušte.
Balenie: 350g (na 6l nálevu a cca 5kg rýb alebo červeného masa). Obsah soli 94%.
Žiadny z našich nálevov neobsahuje rýchlosoľ a ani "éčka".
Obsahuje alergény: zeler a hořčicu
Dátum spotreby minimálne do septembra 2021 alebo neskôr
Vyrobené v Českej republike