Budapešť – papriková dekoračná zmes na mäso
Kategória: | Bylinkové zmesi a nálevy na údenie |
---|
Budapešť je krásna červená pikantná zmes prémiového korenia bez soli a „éčok“.
Základ tvorí starostlivo zložená kombinácia sladkej a pálivej maďarskej papriky krásnej farby a špičkovej kvality. Koreniacu zmes dopĺňa koriander a čierne korenie.
Zmes vyzerá na mäse výborne a korenie krásne dopĺňa chuť údeného mäsa.
Hodí sa predovšetkým na bravčové a hovädzie mäso alebo aj divinu. Za pokus však určite stojí aj hydina.
Použitie
Dobre naložené a presolené mäso pripravené na údenie posypte zmesou a môžete ho vložiť priamo do udiarne. Mäso môžete pred posypaním zľahka potrieť kvalitným olejom. Údená chuť je znamenite obohatená chuťou byliniek a korenín. Zmes neobsahuje soľ, takže nemá vplyv na slanosť už naloženého mäsa. Neobsahuje ani žiadne „éčka“ a ani žiadnych iných „pomocníkov“, iba prémiové bylinky a korenie.
Pálivosť: 2/5 (pikantná)
Minimálna trvanlivosť: 1 rok
Hmotnosť: 60 g (na cca 5 kg mäsa)
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.