5ks a viac zľava
Značka: KAISER

Bartošových jemná zmes korenia na klobásy

€2,36
Odosielame do 24 hod.

KAISER_smes_koreni_klobasy_bartosovic

kaiser_delitko 

 

Čo si budeme, nie je nič lepšie ako domáce klobásky. Viete, čo v nich je, žiadne pár minútové údenie alebo rovno tekutý dym, ako je bežné v obchodoch a hlavne – tá chuť!

Aby ste nemuseli veľmi vymýšľať a podarilo sa to ideálne hneď na prvý raz, vymysleli sme to celé za vás. Nižšie nájdete postup a ingrediencie na poriadne domáce klobásky. Aby šmakovali ešte viac, urobili sme 4 poctivé receptúry korenia. Tá od BARTOŠOVÝCH je krásne jemná s lahodnou chuťou. Celý sáčok odporúčam na 5 kg mäsa.

 

Zloženie: Dextróza, sušená zelenina (mrkva, paštrnák, cibuľa), kvasničný extrakt, korenie (čierne korenie), extrakty korenia (čierne korenie, nové korenie, borievka, bobkový list, ligurček, tymian), aróma, extrakty (citrón)

Trvanlivosť: min. 11/2021

 

  

RECEPT NA 5 KG BARTOŠOVÝCH JEMNÝCH KLOBÁSOK

 

BUDETE POTREBOVAŤ: 

1 celý balíček BARTOŠOVÝCH zmesi korenia

100-125 g soli (kto solí menej, držte sa spodnej hranice)

3 kg bravčového boku bez kože (nejaký mäsitejší, nech to nie je úplne biele)

1 kg bravčového pliecka zbavené šliach a iných hažlí, čo v klobáse pravdepodobne mať nechcete že

1 kg bravčové mäso predné alebo krk (opäť očistené)

cca 3 deci vody

bravčové črievka (veľkosť 34/36 alebo podobné)

 

POSTUP:

Mäso nakrájajte tak, aby sa zmestilo do mlynčeka. Hovädzie mäso a kúsok bôčika pomeľte na jemnej doske (ideálne sú 3 mm alebo môžete použiť aj 2x na 4,5 mm), zvyšok mäsa na hrubej doske 12 alebo ešte lepšie na 16 mm, nech má klobása peknú mäsovú štruktúru! Do pomletej zmesi pridajte soľ, vodu a korenie, dobre premiešajte (to bude chcieť chvíľku). Takto pripravenú zmes je ideálne nechať odpočinúť do druhého dňa.

No a môžeme sa pustiť do narážania do črievok, ja používam veľkosť 34/36. Zoženiete ju u dobrého mäsiara. Tie namočíte podľa návodu a môžete plniť pomocou nabíjacej súpravy k mlynčeku. Je to jednoduché, len sa zídu 4 ruky. Klobásy osušte, potom ich môžete vložiť do vopred vyhriatej udiarne na cca 70 °C. Údime približne 7 hodín, kým sú pekne zlatisté.