Značka: KAISER

Kaiserova '80' darčekový set

€415
Odosielame do 24 hod.

ELEKTRICKÁ OSEMDESIATKA spĺňa všetky predpoklady ideálny domáce udiarne pre celoročné údenie

Kategória: Kaiserove plechové udiarne
Záruka: 5 let
Druh kúrenia: Zásuvka na vykurovanie el. špirálou
Externý odvod dymu: Napojenie na komín
Hmotnosť mäsa: Až 12kg
Materiál: Nerezové
Sezóna údenia: Celý rok
Výška udiarne: 85cm
Zameranie: Domáce a záhradné

Moje "ELEKTRICKÁ OSEMDESIATKA" je ideálny domáce udiareň pre celoročnú prevádzku. Je zaizolovaná kvalitné nehorľavou vatou, ktorá je schovaná za dvoma nerezovými plášti. Celú konštrukciu spevňuje masívny nerezový rám, takže žiadny aušus panstvo!

Zmestí sa do nej až 12 kíl mäsa, 16 stredných rýb alebo 35 klobások.

Údiť pomocou kombinácie elektrickej výhrevnej špirály a údenie jemný drviny alebo pilín. Vykurovacia špirála je regulovateľná a tak pohodlne nastavíte požadovaný výkon. Tá zároveň podpáli údenárskej drť v miske (pri teplote 60-100°C) a na vás je tak už len pravidelný kropenia vodou pre riadenie rýchlosti tlenia štiepky a udržanie vhodný vlhkosti v udiarni. Výsledok údenie s vykurovacou špirálou sa kvalitou nejako nelíši od tradičného kúrenie drevom, záleží iba na kvalite použitej drviny, preto odporúčam používať overené z moji ponuky.

 

 

Tento rok má OSEMDESIATKA niekoľko vylepšení!

 

- 5 pozícií pre rošty miesto predchádzajúcich troch

- vylepšená údenie komora je teraz ešte jednoduchšie na údržbu

- kompletne prepracované ohnisko s praktickou klapkou pre prísun vzduchu je teraz univerzálne

stačí vybrať vykurovaciu špirálu a môžete kúriť drobným drevom a alebo dreveným uhlím.

 

Pre milovníkov údenie studeným dymom (do 30°C) doporučuju použiť generátor studenýho dymu, kterej výrazne neovplyvní teplotu v udiarni a vydrží tlieť v závislosti na veľkosti generátora a vonkajšom počasie 4-10hodin bez potreby elektrickýho prúdu.

 

 kaiser_delitko

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

mini_nerez_el_ohniste

univerzálna zásuvka s výhrevnou špirálou a miskou na údenie piliny

(Po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

 

3x rovný rošt (zmestí sa ich až 5)

 

 kaiser_hacky_u_udirna

1x set háčikov v tvare U (celkom 5 kusov)

kaiser_hacky_s_udirna

1x set háčikov v tvare S (celkom 5 kusov)

 

nástavec komína s klapkou pre riadenie odvodu dymu

 

1x Kaiserův teplomer do udiarne

 

izol_udirna_odkapova_miska 

odkvapkávací miska

 

A-profil

4x tyč pre zavesenie háčikov alebo klobás

 

mini_buk_drt_jemna 

500 g jemnej bukovej štiepky

  

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať.

 

S ochranným obalom je to na sichr za každého počasia

 

KAISER_cistic_udirny

Môj preverený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez strachu, že by udiarni ublížil.

 

 

  kaiser_delitko

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE:

 

Komínek proti dažďu (nasadí sa priamo na nadstavec s klapkou)

 

Kaiserov vyvíjač studeného dymu do udiarne

 

KAISER_rost_do_udirny_50_60_100

Ak ste lenivá vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí.

 

KAISER_sitovy_rost_do_udirny_50_60_100

Sieťovaný rošty sú výborný na syry a napr. na krehký filety. Tenšie drôty znamenajú lepší prístup dymu.

  

 

kaiser_koreni_klobasky_do_udirny

Korenie na poriadny údenie. Základ sú bylinkový nálevy, koreniace zmesi bez soli pre obalenie mäsa pred údením alebo epesní zmesi na klobásky. 

 

 kaiser_delitko

 

TECHNICKÉ PARAMETRE:

 

materiál: nerez + izolačná vata

príkon výhrevnej špirály: 2000W

kapacita potravín: 12 kg

priemer komína: 100 mm

vonkajšie rozmery: 385 x 860 x 410 mm

rozmery údenie komory: 360 x 675 x 325 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údením): 150g drviny/štiepky

 

maximálna odporúčaná teplota: 110°C

váha udiarne: 30 kg

 

Pozn.: Udiareň je vhodná iba do vonkajšieho prostredia a MOŽNO ju napojiť na externé dymovod.

 

 kaiser_delitko

 

VÝHODY ELEKTRICKÉ NEREZOVÉ UDIARNE: 

- elektrická špirála vyhreje udiareň za pár minút

- údenie piliny alebo jemná štiepka plne nahradzuje klasické drevo, údenie je s nimi čistejší a bez sadzí

- integrovaný termostat stráži nastavenú teplotu - žiadny prikladanie

- špirála údenie štiepku zároveň podpáli a stará sa tak o vývin dymu

- na vás je len kropenia vodou pre správnu vlhkosť v udiarni a riadenia horenia

- celonerezová konštrukcia udiarne bude slúžiť po dlhú dobu

- ekonomická prevádzka - spotreba el. približne 11-19 centov a 100g štiepky za 1 hodinu údenie