Doprava zadarmo

POZINKOVANÁ '50' prenosná elektrická udiareň

€154
Odosielame do 24 hod.

Obľúbený model udiarne v pozinku za výhodnú cenu

"POZINKOVÁ PÄŤDESIATKA" sa výborne hodí pre domácu údenie od jari do jesene. Zmestí sa do nej napríklad 12 stredných pstruhov, cca 25 klobás a alebo napríklad 10kg krkovičky rozložené na roštoch.

 

Päťdesiatka zvládne údenie tradične drevom alebo modernejšie vykurovaciu el. špirálou s termostatom (v kombinácii s udícími pilinami), ktorá je súčasťou balenia. Údiť môžete zavesením na háčiky a alebo využiť 3 poschodia roštov. Pre údenie studeným dymom (do 30°C) odporúčame prikúpiť generátor studeného dymu.

 

Udiareň funguje veľmi jednoducho - v ohnisku založíte pomocou drobného tvrdého dreva malý oheň a vytvoríte žhavý základ. Použiť môžete aj drevené uhlie. Tento základ sa potom posypávať vlhčenými pilinami alebo štiepkou pre vývin dymu. Prísun vzduchu sa riadi klapkou v ohnisku a dym sa reguluje hornej klapkou na strope udiarne.

 

S vykurovacou špirálou je to ešte jednoduchšie - stačí ju uložiť do ohniska, do misky nasypať údenie piliny, ktoré navlhčíte a položíte priamo na špirálu. Vykurovacia špirála piliny sama podpáli a termostat, ktorý ovládate priamo na špirále, sa postará o správnu teplotu v udiarni. Na vás je len kropenie pilín pre riadenie množstva dymu a správnu vlhkosť v udiarni. Miska vydrží prehorieva 2-3 hodinky.

 

 

VERCAJK, ČO NÁJDETE V KRABICI:

 

univerzálna zásuvka s vykurovacou špirálou a miskou na údenie piliny

(Po vybratí špirály môžete zakúriť drobným drevom)

 

rovný rošt

 

vlnkový rošt (na ryby)

 

set háčikov v tvare S (celkem 5kusov)

set háčikov v tvare U (celkem 5kusov)

Kaiserův teplomrr do udiarne

odkvapkávací miska (pre zachytenie tuku z mäsa)

500g jemné bukové štiepky

 

 

 

 

 

ČO SA MÔŽE HODIŤ NAVYŠE

 

Na podstavci udiareň dobre vynikne a navyše sa nemusíte ohýbať.

Generátor studenýho dymu - tradičné údenie pri nízky teplote. Nasypete piliny, zapálite a vydrží fajčiť 8-10 hodín.

 

Ak ste lenivý vešať na háky alebo sa to ani veľmi vešať nedá, rošty navyše sa hodí

 

sieťovaný rošt (napr. na údenie syrov alebo krehkých rybích filetov)

 

Môj preverený čistič dá nerez zase ľahko do pucu bez strachu, že by udiarni ublížil.

 

Bylinkové zmesi a nálevy na údenie

Ochranný obal, nech je udiareň pekne v suchu za každého počasia

 

 

 

TECHNICKÉ PARAMETRE: 

  

materiál: nerez

príkon vykurovacej špirály: 2000W

kapacita potravín: až 15 kg

vonkajšie rozmery: 395 x 1100 x 275 mm

rozmery údenie komory: 395 x 950 x 270 mm

kapacita misky (cca 2-3hod. údenia): 100g drviny/štiepky

maximálna odporúčaná teplota: 110 °C

váha udiarne: 17 kg


 Pozn.: Udiareň je vhodná výhradne do vonkajšieho prostredia a nie je možné pripojiť ju na externý dymovod

 

 

 

VÝHODY ELEKTICKEJ UDIARNE:

– elektrická špirála vyhreje udiareň za pár minút

– údenárske piliny úplne nahradzujú klasické drevo, údenie s pilinami je tak čistejšie a bez sadzí

– integrovaný termostat udržuje nastavenú teplotu

– špirála zároveň podpáli údenárske piliny a stará sa tak o vývin dymu

– vašou úlohou je iba pokropiť piliny, čím sa reguluje vlhkosť v udiarni a horenie pilín

– celonerezová konštrukcia udiarne má dlhú životnosť

– ekonomickosť – spotreba elektriny na jedno údenie je radovo iba niekoľko eur, spotreba pilín pri pokropovaní je približne 150g/2-3hod. údenia